Hledat:
Společnosti
Aktuality
Galerie
Kontakt
Kariéra
Zajímavosti
Domov
/
Špíz z tykve a sladkých brambor
Špíz z tykve a sladkých brambor
PRO 4 OSOBY, PŘÍPRAVA: 3-4 MIN, PEČENÍ: 2-3 MIN
O receptu
RYCHLÝ A JEDNODUCHÝ PŘEDKRM NEBO LEHKÝ OBĚD
Přísady
dresink:
šťáva a kůra z ½ citrónu
80 ml olivového oleje
malý svazek čerstvé petržele a máty, jemně nasekané
sůl a namleté černé koření
salát:
1 muškátová tykev nakrájená na 3 cm kostičky
1 střední sladký brambor nakrájený na 3cm kostičky
250 g Halloumi sýru nakrájeného na 3 cm kostičky
2 lžíce olivového oleje
1 sáček polníčku, umytého, osušeného
Postup
Předehřejte grill.
Střídavě navlečte tykev, brambor a sýr na špíz. Potřete olivovým olejem.
Grilujte po dobu 2-3 minut z každé strany.
Smíchejte přísady na dresink.
Špíz servírujeme na talíři spolu s polníčkem, který polijeme dresinkem.
Czech
Czech
English