POKUD JSTE SE NĚKDY POKOUŠELI VYTVOŘIT VLASTNÍ BURGER, PAK BYSTE MĚLI ZKUSIT I TENTO RECEPT A VSADÍME SE, ŽE UŽ NIKDY NEBUDETE CHTÍT JÍST JINÝ „PŘETVOŘENÝ HAMBURGER“.
Přísady
Složení:
250 g mletého hovězího masa, 1 malá cibule, jemně nasekaná, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce křenu, mleté černé koření
Nakládané okurky:
5 mini okurek, 125 ml octa, 1 lžíce cukru, směs bobkového listu, černého koření a nového koření
Rajčatová pasta:
180 g soudkových rajčat, 1 lžíce jablečného octa, 1 lžíce cukru, 1 lžíce vody Obloha: 4 malé housky, 1 malá předvařená řepa, 2 lžíce majonézy, 60g rukoly, 4 cherry rajčata, 4 ředkvičky
Postup
Smícháme všechny ingredience pro karbanátky a mokrýma rukama vyformujeme kuličky a dáme do lednice na 30 minut.
Mezitím přivedeme do varu ocet, cukr a směs koření do varu a přelijeme přes okurky a necháme marinovat.
Na pánev dáme rajčata spolu s cukrem a octem. Za vysoké teploty mícháme dokud se ocet neodpaří a rajčata nezačnou karamelizovat. Takto připravenou směs odstavíme z ohně a obsah pánve vylijeme do malé nádoby.
Připravené masové kuličky umístíme na gril, vyformujeme do tvaru burgera a opékáme z obou stran 2-3 minuty nebo podle toho, jak moc ho chceme mít propečený
Přeřežeme housky na půl a zlehka opečeme na grilu. Na špejli navlečte cherry rajče, plátek ředkvičky a polovinu okurky .
Housky natřete trochou majonézy, přidejte umytou a osušenou rukolu a ugrilovaný burger. Obě poloviny burgeru spojíme připravenou špejli s rajčaty a okurkou.